Componence Asset List

05 oktober 2021

Roken.jpg
Sinds 1 oktober stopt Lidl met de verkoop van sigaretten. De supermarkt loopt voor op de algehele sigarettenban die eist dat vanaf 2024 er geen rookwaar meer verkocht mag worden in supermarkten.

Vanaf 2018 is de Lidl bezig met het afbouwen van de verkoop van sigaretten. Vanaf 1 oktober is er in geen enkele Lidl in Nederland nog rookwaar te koop. De supermarkt is onderdeel van Rookvrije Generatie KWF Kankerbestrijding, Hartstichting en het Longfonds. Lidl wil graag het voorbeeld zijn voor andere supermarkten en wil graag dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Vanaf 2024 kunnen rokers enkel nog terecht in tankstations, speciaalzaken en andere winkels waar bijvoorbeeld tijdschriften worden verkocht.

Op deze manier wil de overheid jongeren behoeden tegen de verleiding van roken. Daarnaast worden door de beperkte beschikbaarheid impulsaankopen minder makkelijk. Om dezelfde reden is rookwaar uit het zicht verdwenen enkele jaren geleden. Door het roken van sigaretten, shag en sigaren overlijden er jaarlijks erg veel mensen. Naar schatting overlijden er 20.000 mensen per jaar door roken en meeroken. Dit aantal moet drastisch worden teruggeschroefd als het ligt aan de campagneleden van Rookvrije Generatie.

Klik hier voor het originele artikel