De rol van ouders

Met opgroeiende kinderen in huis ontkomt u er niet aan om u zo nu en dan zorgen te maken over uw kind. Rookt hij misschien? Drinkt ze met haar vriendinnen? Zag ik die vriend van mijn kind niet laatst blowen?

Als ouder kunt usoms best onzeker zijn over welke koers u moet varen. Want helpt verbieden of moet u het soms (binnenshuis) toch toestaan? En wat doet u als u signaleert dat uw kind problemen heeft met bijvoorbeeld zijn gamegedrag? En hoe herkent u eigenlijk signalen?

In dit menu leest u meer over de signalen in zijn algemeen en over specifieke signalen bij een bepaald middel. Mocht u dingen lezen waarover u vragen heeft? Stel ze dan via ons contactformulier.

Webinar over puberbrein 

Pubers zijn vaak eigenwijs. Ze zijn het liever niet met je eens. Dat komt onder andere door de groei van de hersenen en de wil om zelfstandig te worden. Maar hoe ga je hier mee om als ouder? En hoe blijf je in verbinding met je puber? Het begint bij het begrijpen dat hun hersenen anders werken dan die van volwassenen. Bekijk het webinar dat ketenpartner Indigo over dit onderwerp gaf. 

Om beter in balans te komen bij stressvolle gebeurtenissen biedt Indigo ook verschillende cursussen aan: Omgaan met stress en Goed genoeg ouderschap