Gezondheidscoach

Onze gezondheidscoaches staan klaar voor leerlingen, studenten en docenten voor vragen rondom alcohol, roken, drugs, gamen en gokken. Zij zijn hét aanspreekpunt in de school voor vragen over verslavingsproblematiek en preventie. 

De gezondheidscoaches zijn verdeel over verschillende scholen en locaties in Zuid-Holland Zuid waaronder Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk en Hellevoetsluis. Zij positioneren zich binnen het onderwijs om laagdrempelige vragen en trajecten op te pakken voor jongeren waarbij zorgen zijn rondom middelengebruik, gamen of gokken. Het is een preventieve interventie en dus geen behandeling! 

Voorbeeld 1: Tim (20 jaar) studeert aan het MBO. Steeds vaker komt hij te laat op school, maakt geen opdrachten en zijn cijfers worden ook wat minder. Ook merkt de SLB-er dat hij wel eens naar wiet ruikt. 

Voorbeeld 2: Melissa (15) is niet van haar laptop af te krijgen. Elke dag uit school gaat zij meteen naar boven om achter haar laptop te gamen. Ouders maken zich zorgen en melden dit bij school. Op school valt het ook op dat Melissa steeds vaker over gamen praat en zij zich toch zorgen maken of zij wel over gaat naar de 4de klas.

Voorbeeld 3: Michael en Denzel (17 en 18) komen regelmatig (en dit gebeurt steeds vaker) op donderdag en vrijdag te laat of niet naar school. Ze zijn vaak samen aan het hangen binnen de school en hebben het altijd over studentenfeestjes in de stad. Donderdag is écht de studentenavond! Ze halen nog goede cijfers, alleen het verzuim is echt te hoog, zeker als dit zo door gaat.

Al deze jongeren kunnen gezien worden door een gezondheidscoach. De ene keer zal het zorgelijker zijn dan de andere keer. Soms speelt er zelfs veel meer dan alleen wat we lezen of gehoord hebben. De gezondheidscoach is er juist voor deze preventie inzet om zorgelijk gebruik te minderen of te stoppen of om erger te voorkomen.

Locaties

Op de volgende locaties zijn onze gezondheidscoaches te vinden. Staat jouw school of locatie hier niet tussen? Neem dan eens contact op met een van de gezondheidscoaches of mail ons via preventie@youz.nl

Gezondheidscoaches:

Deborah Dirven
Tel: 06 23 34 74 17
E-mail: d.dirven@youz.nl

Locaties:
Albeda (Spinozaweg, Sportlaan, Haastrechtstraat, Weena), STC Waalhaven

Gerard van Breugel
Tel: 06 51 58 33 21
E-mail: G.Breugel@youz.nl

Locaties:
Rotterdam: Passer College Overschie, Horizon Schreuder (Villeneuvestraat, Taborstraat, Educatief Centrum, Slinge),  Zadkine / Techniek College Rotterdam-Oost (locaties Prins Alexanderlaan, Marten Meesweg en Aluminiumstraat)

Joop van Reede
Tel: 06 22 95 83 65
E-mail: j.reede@youz.nl 

Locaties:
Rotterdam: Albeda (Baljuwstraat), HMC Rotterdam
Hellevoetsluis: Penta College CSG Jacob van Liesveldt, Helinium, Albeda

Mark Green
Tel: 06 12 58 18 12
E-mail: M.Green@youz.nl 

Locaties:
Rotterdam: Albeda (Rosestraat, Prins Alexanderlaan, Zuster Hennekeplein), Zadkine (Jan Lighthartstraat, Frankendaal)

Jurgen van Kanten
Tel: 06 10 13 78 6
E-mail: j.vankanten@parnassiagroep.nl

Locaties:
Rotterdam: Passer College Lage Land, School2Care, Accent-centrum en Accent-Delfshaven
Hoogvliet: Accent college, School to Care
Capelle a/d IJssel: Accent Capelle a/d IJssel

Anne-Fleur Kok
Tel: 06 23 83 64 55
E-mail: a.kok@anteszorg.nl

Locaties: 
Rotterdam: Zadkine Benthemplein, Grafisch Lyceum MBO, Erasmus Universiteit, Passer College (Hillevliet), 

Nasr Ziani
Tel: 06 13 47 54 21
E-mail: n.ziani@anteszorg.nl

Locaties:
Rotterdam: Olympia college, HPC (Charlois, Zuidwijk)
Spijkenisse: Zadkine Spijkenisse, Albeda Spijkenisse
Ridderkerk: Farel Ridderkerk

Margriet Mol
Tel: 06 23 00 86 90
E-mail: m.mol3@parnassiagroep.nl
Werkdagen ma t/m do

Locaties:
Zadkine Hoogvliet Campus,  Scheepvaart en Transport College (STC locatie Lloydstraat), HMC Rotterdam, Yulius Charlois, Yulius Quackstraat