Helder opvoeden

De puberteit is niet de makkelijkste periode voor jou als ouder om jouw kind op te voeden. In de puberteit komen jongeren met allerlei soorten verleidingen in aanraking. Hierbij kunnen je denken aan roken en het drinken van alcohol, maar soms ook gamen, blowen of gokken. Pubers zijn dan ook vooral bezig met het ontdekken van hun eigen grenzen. Als ouder wil je er natuurlijk zo goed mogelijk voor jouw kind zijn.

Trimbos - Puberbrein from Trimbos-instituut on Vimeo.

Helder Opvoeden

Om ouders en verzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen is de website Helder Opvoeden door het Trimbos Instituut ontwikkeld. Op deze website krijg je als ouders en verzorgers veel bruikbare tips over hoe jij om kunt gaan met al de verleidingen waar jouw kind mee te maken kan gaan krijgen. Hoe ga je hier bijvoorbeeld over in gesprek? En hoe pak ik dit aan?

Heb je na het doornemen van de website en alle informatie die je daar hebt kunnen vinden toch nog vragen of maak je je zorgen? Dit kun je gratis en anoniem met een preventiedeskundige uit uw regio bespreken. Wij zijn er om met jullie en jullie kind(eren) het gesprek laagdrempelig aan te gaan.
Mail ons op preventie@youz.nl en vraag een gratis consultatiegesprek aan.

NIX18

Heeft u als ouder nog invloed op het rook- en drinkgedrag van uw kind? Het Trimbos Instituut heeft in samenwerking met Quest ‘Blad van NIX’ ontwikkeld. Een magazine met tips en tricks voor ouders met pubers.