Naar content

HBO/WO

De studententijd is een levensfase vol uitdagingen en verleidingen. Een nieuwe omgeving, de druk om te presteren, vrijheid, ontmoetingen met andere mensen en een andere cultuur. De verleidingen
van alcohol en drugs komen daar nog eens bij. In het hoger onderwijs gebruiken jongeren meer dan hun leeftijdgenoten elders.

Aanbod  voor HBO en WO studenten:

  • Consultatie gesprekken: tijdens dit gesprek kan je al je vragen kwijt omtrent alcohol en drugs in combinatie met een voorlichting over de risico’s van overmatig alcohol/ -drugsgebruik.
  • Online informatie over alcohol, drugs, gamen en sociaal media.

Aanbod voor Studentenverenigingen: 

  • IVA training: In Nederland worden er op diverse niveaus wetten en regels ontworpen om het uitgaansleven gezond en gezellig te houden. De horecawet verplicht dat alle barpersoneel gekwalificeerd is om alcohol te mogen schenken.  

Tijdens de IVA training leer je ‘nee’ verkopen,  doorschenken verminderen, je  kennis van de alcohol wet vergroten en nog veel meer.

  • Voorlichtingsbijeenkomsten: tijdens deze bijeenkomsten wordt er informatie gegeven over diverse middelen, hoe drugsgebruik te signaleren en hoe het gesprek aan te gaan met elkaar/studenten.

Heeft u interesse en/of vragen over ons aanbod, stuur een mail naar preventie@youz.nl.

Heeft u of maakt u zich zorgen over iemand die middelen gebruikt, stel hier uw vraag