Componence Asset List

06 november 2023

pexels-elevate-1267323.jpg

Op 6 november start een landelijke campagne genaamd "Zien Drinken Doet Drinken", gericht op ouders en hun rol als voorbeeld voor hun kinderen met betrekking tot alcoholgebruik. Deze campagne zal reclames uitzenden op tv en radio om bewustwording te creëren over hoe het drinkgedrag van ouders de perceptie van alcohol bij hun kinderen kan beïnvloeden.

 

Als ouder ben je een belangrijk voorbeeld voor je kinderen, zelfs als het gaat om alcoholgebruik. Het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat jouw drinkgedrag door je kinderen wordt opgemerkt en hoe dit hun perceptie van alcohol kan vormen.

Kinderen kijken naar hun ouders als rolmodellen. Of het nu gaat om een ontspannend drankje na een lange dag of een sociale gelegenheid waar alcohol wordt geschonken, jouw drinkgedrag wordt opgemerkt en kan van invloed zijn op hoe je kinderen omgaan met alcohol in de toekomst.

Waarom is dit belangrijk om te begrijpen?

Het is cruciaal om te begrijpen dat het drinkgedrag van ouders invloed kan hebben op hoe normaal of acceptabel kinderen alcoholgebruik vinden. Het kan hen beïnvloeden om op dezelfde manier te handelen of hen het idee geven dat alcoholgebruik normaal is in verschillende situaties.

Wat kunnen ouders doen?

Bewustwording is de eerste stap. Het is belangrijk om te erkennen dat je eigen gedrag invloed heeft op je kinderen. Probeer openlijk te praten over alcohol en de impact ervan. Geef het goede voorbeeld door verantwoordelijk om te gaan met alcohol of zelfs te overwegen om situaties waarin alcohol wordt gedronken te bespreken met je kinderen.

Daarnaast kunnen ouders alternatieven bieden voor alcoholgerelateerde activiteiten. Het organiseren van evenementen zonder alcohol of het stimuleren van activiteiten die niet draaien om drinken, kan een positieve impact hebben op hoe kinderen alcohol zien.

Conclusie

Het is essentieel dat ouders zich bewust zijn van de impact die hun eigen drinkgedrag kan hebben op de perceptie van alcohol bij hun kinderen. Tijdens de campagne "Zien Drinken Doet Drinken" worden reclames uitgezonden op tv en radio, en door bewustwording en acties te ondernemen die een gezonde relatie met alcohol bevorderen, kunnen ouders een positief voorbeeld stellen voor hun kinderen.