Componence Asset List

30 juni 2023

samen-gamen-2.jpg

Je zult het wel vaker gehoord hebben; ouders die eindeloos achter hun kinderen aan moeten zitten om maar niet hele dagen te gamen. Zeker in de vakantie periode kan het wel eens goed vermaak zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met ouders die gamen?

Wat doe je bijvoorbeeld als jouw partner ook een fervent gamer is? Hoe ga je om met de regels thuis als jij of je partner ook graag tot in de late uurtjes gamet?

Net als bij kinderen/jongeren in het belangrijk om ook voor jezelf afspraken te maken over het gamen en rekening te houden met het gezin. Bedenk dan dat je naast het gamen een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebt over het huishouden en het gezinsleven. Niet alleen de klusjes, maar ook samen leuke dingen doen!

Niet getreurd, er zijn gelijkgestemden. In de blog van RTL over dit thema lees je hier meer!

Wat maakt gamen nou zo interessant voor jong en oud?

In de meeste games zit een beloningssysteem. Presteer je goed of ben je de beste dan krijg je hiervoor beloningen, ook wel rewards genoemd. Vaak zijn deze rewards beter als je ook beter presteert. Het geeft dus een enorme uitdaging om de beste te zijn.

Daarnaast kun je je even helemaal in een ander wereld bevinden. Zowel jong als oud wilt wel eens ontsnappen aan de drukte van het echte leven. Denk aan een drukke studententijd, veel huiswerk, maar ook drukte op je huidige werk. Het hebben van deadlines en je baas die achter je broek aan zit.

Meer lezen over de voor- en nadelen van gamen. Kijk dan eens verder op onze site.

Heb je vragen of maak je je zorgen? Neem dan contact met ons op!