Componence Asset List

22 december 2022

Gluhwein-maken.png

Je ziet het steeds meer; alcoholvrije gelegenheden zoals recepties, brunches en lunches. Nu ook een alcoholvrije kerst? Veel mensen denken er liever niet aan, maar toch gebeurt het.

Zo verteld thee sommelier Erkens aan Editie NL dat steeds meer mensen toch alcoholvrij kiezen voor de kerst, maar dat frisdrank niet altijd de smaken van het diner lekker bij elkaar brengt. Zij is er van overtuigd dat thee dit wel doet. (RTL Nieuws, 2022). Lees het volledige artikel hier verder om te kijken welke thee bij welk gerecht past.

Buiten dat het gezonder is om geen alcohol te drinken, is een alcoholvrije kerst ook nog eens een goed voorbeeld voor de kinderen. We weten uit onderzoek namelijk dat kinderen makkelijk gedrag van hun ouders kopiëren. Om deze reden is de landelijke campagne ‘’Zien drinken, doet drinken’’ opgezet.

 

Betekent dit dan dat je als ouder helemaal niet meer kunt drinken? Nee zeker niet! De campagne is er op gericht om bewuster om te gaan met het gebruik van alcohol in het bijzijn van kinderen. Zo wordt je kind minder snel beïnvloed door het nuttigen van alcohol door volwassenen. Ook gaat dit de normalisatie van alcoholgebruik bij minderjarigen tegen.