Componence Asset List

08 januari 2021

Alcohol-voorbeeldfunctie-1.jpg

Uit het straatbeeld in Rotterdam blijkt het wel; er is veel gedronken tijdens de feestdagen. Overvolle containers en het straatbeeld dat zelfs naast de containers veel lege alcoholflessen zijn gezet. Gelukkig is daar in januari weer Dry January.

Dry january lijkt te zijn overgewaaid vanuit de landen Engeland, zwitserand en frankrijk. Het is een campagne van de volksgezondheidsorganisaties waarbij je de gehele maand januari geen alcohol drinkt. In Nederland noemen we deze campagne ook wel ik pas. Op www.ikpas.nl kan je deze Nederlandse campagne volgen, jezelf aanmelden en ook informatie lezen over de positieve effecten van een maand geen alcohol drinken.

Google maar eens op dry january en je krijgt allerlei ervaringsverhalen te zien van bekende Nederlanders die aan deze maand mee doen. Ook een aantal experts geven hun mening en zelfs wat tips om de maand door te komen.

 Deze campagne valt samen met de landelijke campagne zien drinken doet drinken en hoe mooi is het om onze kinderen/ pubers te laten zien dat wij ook een maandje zonder kunnen.

Voor het volledige artikel, klik hier