Componence Asset List

06 februari 2023

hari-nandakumar-prRb5I_4MAw-unsplash.jpg

Steeds meer mensen raken hun rijbewijs kwijt doordat ze dronken op een deelscooter stappen. Dit zijn voornamelijk jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud. Zij stappen dan na het stappen op een deelscooter wanneer ze bijvoorbeeld de laatste bus missen of geen taxi kunnen krijgen. Rijden onder invloed is verboden, ook op een (deel)scooter. Wanneer je gepakt wordt kunnen de gevolgen groot zijn, zoals een rijontzegging of een fixe geldboete.

Er komen in ons land steeds meer deelscooters bij. Er zijn inmiddels bijna 6000 deelscooters in Nederland van merken als Felyx, Go Sharing en Check. Het aantal is sinds 2020 met 800 procent gestegen. Nederland heeft wereldwijd relatief de sterkte groei. (Bron:  ministerie Infrastructuur en Waterstaat)

Volgens een onderzoek van Saar Hadders van Team Alert blijkt dat 26% van de jongeren wel een dronken op een deelscooter heeft gereden. "Het is goedkoper dan een taxi en het is snel en makkelijk. Ook zeggen ze het leuk te vinden vanwege de spanning en adrenaline. Ook denken ze dat ze minder snel gepakt worden en schatten ze hun eigen rijvaardigheid hoger in."

Bron: www.rtlnieuws.nl

Simon raakte dronken op deelscooter rijbewijs kwijt: 'Heel dom geweest' | RTL Nieuws