Caroussel-docenten

Onderwijs

Jongeren worden al op jonge leeftijd geconfronteerd met gebruik en misbruik van alcohol en drugs. De schoolperiode is vaak het moment dat jongeren met middelen gaan experimenteren. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren die op vroege leeftijd al starten met middelengebruik, meer kans hebben op een verslaving. De school speelt een belangrijke rol in het voorlichten en het signaleren van problematisch gebruik. Want wat is problematisch middelengebruik precies? Op welke manier kunt u hier het gesprek over beginnen? 

Op deze pagina leest u meer over het signaleren van middelengebruik en de oorzaken van (problematisch)middelengebruik onder jongeren. Kom ook meer te weten over de huidige trends en cijfers van drugs en de experimentele fase van jongeren. 

Preventie

Wilt u meer aandacht besteden aan de preventie van middelengebruik op school? Wij begeleiden scholen met het programma Helder op School. 
Helder op School biedt u een integrale aanpak om uw leerlingen of studenten bewust te maken van de gevolgen en hen te stimuleren niet te roken of drinken, geen drugs te gebruiken en het bewaken van een digitaal balans. 

Wilt u meer informatie over ons aanbod in het onderwijs? Stuur een mail naar preventie@youz.nl.