Componence Asset List

28 oktober 2021

Antes+YOUZ+speed+website.png

Sinds vandaag is het produceren, verhandelen en bezitten van designerdrug 3-MMC verboden. Het middel, dat een afkorting is van 3-Methylmethcathinone, staat nu op de lijst II van de Opiumwet. Ook wordt er gewerkt aan een breed verbod om alle designerdrugs te kunnen verbieden.

Onderzoeken laten steeds duidelijker zien wat de gezondheidsrisico’s zijn van 3-MMC. Hartritmestoornissen, verhoogde bloeddruk of lichaamstemperatuur en rusteloosheid zijn klachten die vaak dusdanig heftig zijn dat medische zorg nodig is. Daarnaast rapporteren gebruikers dat het middel een zeer sterke craving geeft wat zorgt voor een duidelijke verslavingspotentie.

De drug wordt verkocht als wit poeder of als kristal en lijkt een beetje op cocaïne en XTC. Omdat het middel tot voorkort vrij verkrijgbaar was steeg de populariteit snel. Vooral onder jongeren was het middel erg populair. Doordat het middel steeds meer gebruikt werd kwamen de gezondheidsrisico’s snel aan het licht. Het aantal gezondheidsincidenten gemeld bij gezondheidsinstanties steeg vlug waarna verschillende instanties opriepen voor een verbod.

Aangezien er nog nauwelijks onderzoeken gedaan zijn naar de lange termijn effecten van het middel ben je je eigen proefkonijn bij het gebruiken van 3-MMC. Wil jij meer weten over dit middel, de effecten en verslaving, mail of bel ons dan gerust. Ken jij iemand die problemen ervaart met dit middel. Neem dan contact met ons op!

Klik hier voor het originele artikel