Componence Asset List

29 juli 2021

Roken+%281%29.jpg
De topmannen van Philip Morris zeggen binnen 10 jaar van de sigaret af te willen zijn. Daarvoor willen zij wel andere nicotine houdende alternatieven aanbieden.

Opmerkelijk nieuws kwam enkele maanden geleden naar buiten toen een van de grootste sigaretten fabrikanten van de wereld een informatiecampagne begon gericht op de samenleving rookvrij te maken. Gister zeiden de topmannen van Phillip Morris een wereld te willen zonder sigaretten, hoe sneller hoe beter.

Nu steeds duidelijker wordt dat rook inhaleren enorm slecht is voor je longen en zorgt voor een enorm verhoogd risico op longkanker gaan ook tabaksfabrikanten op zoek naar alternatieven. Philip Morris, het moederbedrijf van onder andere Marlboro, wil steeds meer inzetten op e-sigaretten wat een leuk alternatief moet zijn op het traditionele roken.

Experts geven aan dat dit zeer tegenstrijdig is omdat in deze zogenaamde ‘rookvrije’ producten van Philip Morris gewoon tabak bevatten en de gebruiker nog steeds verslaafd maakt aan nicotine. Doordat in de vaporizers waarin tabak of lekker smakende nicotine houdende oliën alleen sterk worden verhit kan het bedrijf het label 'rookvrij' gebruiken. Echter zeggen experts dat het net zo verslavend is aangezien je nog steeds nicotine, de verslavende stof in tabak, binnekrijgt. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat vaporizen zorgt voor weinig teer en koolmonoxide in de longen maar dat er nog steeds andere schadelijke stoffen in de longen komen. 

In de afgelopen 30 jaar is het aantal rokende Nederlanders bijna gehalveerd. Nu er veel meer bekend is over de gevolgen van roken wordt verwacht dat deze daling flink doorzet. Al met al lijkt het er vooral op dat Philip Morris zijn hachje lijkt te willen redden in de westerse landen waar roken langzaam minder populair aan het worden is. Als Philip Morris echt zo graag een rookvrije samenleving wil kunnen ze ook gewoon stoppen met het verkopen van sigaretten. Maar de realiteit is dat ze er overal ter wereld nog veel te veel aan kunnen verdienen.

Het roken van tabak is nooit zonder risico’s. Wil je zelf meer informatie over roken of over stoppen met roken, kijk dan op onze website.

Klik hier voor het originele artikel