Componence Asset List

08 juni 2022

pexels-koolshooters-8105788.jpg

Een carrière in de criminaliteit is helaas voor veel jongeren verleidelijk. Gelukkig denkt het kabinet mee, minister Yeşilgöz van justitie vindt dat het rekruteren van jongeren door drugscriminelen moet stoppen.  Daarom wordt er 82 miljoen (verdeeld over 15 gemeentes) beschikbaar gemaakt. 

De wijken in Rotterdam worden geterroriseerd door georganiseerde misdaad, het rekruteren begint soms al op de basisschool. Dit is een periode waarin de jongeren minder bestand zijn tegen verleidingen. Het begint onschuldig zoals iemand een lift geven achter op je scooter tot het afleveren van pakketjes. Dan komt er een dag dat een jongere getuigen is van een liquidatie en dan is er geen weg meer terug.

De focus van het kabinet richt zich op het inzicht krijgen op werk en inkomen voor de jongeren. Wanneer de jongeren de fout ingaan moeten zij hierop streng aangesproken worden, ouders zijn hierin een cruciale factor. Door intensieve persoonlijke begeleiding kunnen wij de druk die drugscriminelen uitoefenen op onze kinderen, scholieren en jongvolwassen stoppen.

In de aanpak van criminaliteit gaat het niet alleen om het doorbreken van wat we noemen het verdienmodel, door de criminelen op te pakken en te bestraffen. Het is uiterst belangrijk dat we voorkomen dat de drugscriminelen de jongeren het vuile werk voor hen op laten knappen. 

Hierbij hebben kunnen we alle hulp gebruiken en daarom zijn agenten, leraren, jongerenwerkers en reclasseringsmedewerkers nauw betrokken bij dit initiatief.

Heb jij vragen over het gedrag van je kind?  Vermoed jij dat je kind zich bezighoudt met criminele activiteiten? Stel dan gerust je vragen aan de preventiedeskundigen van Youz verslavingszorg via preventie@youz.nl.

Maak je je zorgen over het middelengebruik? Neem eens een kijkje op onze websites www.maakjekeus.nl en/of www.puberenco.nl.