Go to top
Sla inhoud over

Als je kind teveel gamet of online is

  
Internetgebruik en computerspelletjes zijn tegenwoordig een gewoon onderdeel van de leefwereld van jongeren, dus het is belangrijk om daar aandacht aan te besteden.
 
Internetgebruik is niet te verbieden, jongeren hebben internet ook nodig voor schoolopdrachten. Je kunt echter wel filters plaatsen die de toegang blokkeren tot sites waarvan je niet wilt dat ze door je kind bezocht worden. Omdat jongeren vrij handig kunnen zijn in het omzeilen van allerlei maatregelen, is het ook goed om dit met ze te bespreken.
 
Spreek af dat je kind alleen mag internetten, verwijderen van de geschiedenis en cookies gebeurt door volwassenen. Leg ook hier weer uit waarom je niet wilt dat bepaalde sites bezocht worden en houd jezelf op de hoogte van het internetgedrag van je kind.
 

Afspraken maken

Spreek met je kind tijden en tijdstippen af over online zijn, gamen en sociale netwerken. Bijvoorbeeld niet langer dan 2 uur per dag op internet; niet zomaar gegevens invullen; eerst huiswerk maken, dan gamen; enzovoort. Als je kind meedoet aan spellen op internet die met geld of ruilgoederen werken, maak hier dan goede afspraken over en houd het bestedingspatroon van je kind in de gaten.
 

Tip

Er bestaan internetsites met allerlei informatie en tips over internet, -gedrag, -vaardigheden en risico’s. Eén zo’n site is Media Opvoeding (www.mediaopvoeding.nl). Hier kunnen ouders en docenten vragen stellen aan een deskundig panel.

Hoe pak jij dat aan?

Hoe pakken andere ouders dit aan? Bekijk tips, verhalen en oefeningen op hoepakjijdataan.nl!

> Lees meer

HELP, een puber!

Alles over uw invloed op het rook- en drinkgedrag van uw kind.

> Lees meer