Go to top
Sla inhoud over

Ouderbijeenkomst - Helder Theater

Youz organiseert samen met theatergezelschap Helder Theater een interactieve online bijeenkomst voor ouders. Het thema van deze bijeenkomst is alcohol. Wat doet alcohol met de hersenen? Waarom is het schadelijk voor jongeren? En hoe bespreek ik dit met mijn kind en hoe maak ik afspraken?

Tijdens de bijeenkomst speelt het theatergezelschap verschillende situaties na, die je als ouder bekend kunnen voor komen. Preventiemedewerkers van Youz geven informatie en gaan graag met je in gesprek (als je hier behoefte aan hebt). De avonden staan gepland op:
Maandag 16 november, aanvang 19:30
Maandag 7 december, aanvang 19:30
Dinsdag 19 januari, aanvang 19:30

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je de benodigde gegevens om deel te nemen. Aanmelden voor de online ouderbijeenomst kan via deze link.

Kinderen die hun ouders zien drinken, ontwikkelen gemiddeld positievere verwachtingen over alcoholgebruik vergeleken met kinderen die hun ouders niet zien drinken. Positieve verwachtingen over alcohol en het effect hiervan verhogen vervolgens de kans dat jongeren gaan drinken en dat ze later in de adolescentie grotere hoeveelheden gaan drinken.