Go to top
Sla inhoud over

Internet

 
Het risico van altijd maar online zijn schuilt ‘m in het verwaarlozen van sociale contacten of het dwangmatig bijhouden van je online activiteiten. Jongeren die ’s morgens vroeg eerst hun Facebook profiel checken voordat ze in staat zijn op te staan, ervaren eigenlijk een vorm van stress. Wordt hun de mogelijkheid ontnomen (doordat bijvoorbeeld internet is uitgevallen) dan worden ze rusteloos of soms zelfs geïrriteerd.
 

Digitale stress               

Merkt u dat uw kind ook last heeft van deze ‘stress’? Bespreek dan eens waarom iemand continu moet controleren of er al berichten binnen zijn gekomen of met de wereld wil delen wij hij aan het doen is. Want het is helemaal niet nodig om altijd maar bereikbaar te zijn. Sterker nog. Soms moet je de telefoon of computer bewust even negeren. Omdat jongeren in deze tijd opgroeien met altijd maar bereikbaar zijn, kan het voor hen een verademing zijn om eens niet de dwang te voelen om naar de telefoon te grijpen.
 

Bespreekbaar maken 

Wilt u met uw kind het gesprek aangaan? Wees voorbereid op weerstand en hou goede alternatieven achter de hand. Betrek de interesses van uw zoon of dochter daarbij.
 

Extra informatie

Voor Extra informatie kunt u kijken op de website van mediawijzer. Hier vindt u allerlei tips over media opvoeding. http://www.mediawijzer.net/

 

Uw kind en gamen

Wat moet u weten over gamen? Hoe pakken andere ouders dit aan? Op uwkindengamen.nl vind u informatie, tips en verhalen van andere ouders over gamen.

> Lees meer