Go to top
Sla inhoud over

Afspraken maken

 
De meeste tips over afspraken maken liggen voor de hand, maar het is de kunst om als ouders consequent te blijven. Zeker wanneer u hun geliefde hobby probeert in te perken zult u  redelijk wat weerstand krijgen. Probeer daarom samen tot afspraken te komen.
 

Praktische afspraken

Spreek met uw  zoon of dochter tijden en tijdstippen af over games, surfen, online zijn op sociale netwerken. Bijvoorbeeld niet langer dan 2 uur per dag op internet; niet zomaar gegevens invullen; eerst huiswerk maken, dan gamen; enzovoort. Als uw kind meedoet aan spellen op internet die met geld of ruilgoederen werken, maak hier dan goede afspraken over en houd het bestedingspatroon van uw tiener in de gaten.
 

Tips

Beperk het computergebruik in de avonduren. Het schermlicht van o.a. computers, games en mobieltjes werkt ongunstig op de melatonine aanmaak, waardoor slaapproblemen kunnen ontstaan. Tieners kunnen sowieso al slaapproblemen hebben. Omdat hun slaapritme naar achteren schuift gaan ze later naar bed en zijn ze er ’s ochtends niet uit te krijgen. De hele avond achter de computer zitten versterkt dit effect.
 
Ga bij overtreding van de regels niet in discussie. Regels zijn regels. En tieners zijn heel handig in het verkopen van smoesjes. Laat u dus niet verleiden tot een discussie.
 

Hulp nodig?

Breekt bij u thuis alsnog de oorlog uit of maakt u zich ernstig zorgen over uw zoon of dochter? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen een luisterend oor bieden en advies geven waar nodig.
 

Uw kind en gamen

Wat moet u weten over gamen? Hoe pakken andere ouders dit aan? Op uwkindengamen.nl vind u informatie, tips en verhalen van andere ouders over gamen.

> Lees meer