Go to top
Sla inhoud over

Energy drinks

 
Energy drinks zijn erg populair onder jongeren. Jongeren drinken het omdat het de slaap onderdrukt of het concentratievermogen zou verbeteren of omdat het gewoon stoer is.
 

Uitwerking op langere termijn

De werkzame stoffen in energy drinks zorgen inderdaad voor een korte termijn effect, maar er schuilen ook gevaren aan het drinken van (teveel) energy drinks. Veel ouders zijn zich daar niet van bewust. Wist u bijvoorbeeld dat u bij regelmatig gebruik van energy drinks een afhankelijkheid voor cafeïne opbouwt? Maar ook dat er zoveel suiker in zit dat deze drankjes overgewicht in de hand werken en op termijn diabetes tot gevolg kunnen hebben? Of dat bij een gebruik van 2 of meer blikjes per dag de nachtrust negatief wordt beïnvloed? 
 

Beperkte mate 

Energy drinks hebben duidelijk een andere uitwerking dan 'gewone' frisdrank doorgaans hebben. Heeft uw zoon of dochter een voorkeur voor energy drinks? Een energy drink op zijn tijd is helemaal niet erg, maar zorg er als ouders alleen voor dat het geen dagelijkse consumptie wordt.
 
Wilt u meer weten over de werking van energy drinks of de risico’s? Klik dan hier.
 

Uw kind en alcohol

Wat moet u weten over alcohol? Hoe pakken andere ouders dit aan? Op uwkindenalcohol.nl vind u informatie, tips en verhalen van andere ouders over alcohol.

> Lees meer