Go to top
Sla inhoud over

Rookvrij? Kinderspel!

26 augustus 2020

De Rookvrije Generatie zet zich in om kinderen rookvrij op te laten groeien. Ze willen kinderen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en de verleiding om te gaan roken. En dat is helaas nog steeds hard nodig. Want elke week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. En jaarlijks overlijden 20.000 mensen in ons land aan de gevolgen van (mee)roken

Eén van de eerste stappen die gezet zijn, is dat alle schoolpleinen in Nederland vanaf 1 augustus 2020 rookvrij zijn. Dit betekend dat er niet meer gerookt mag worden op het terrein van basisscholen,  middelbare scholen, MBO's, HBO's en Universiteiten.

Dit is een mooi begin, maar het streven is om ook speelplekken en sportverenigingen rookvrij te maken. Bij spelende kinderen horen geen rokende mensen. Niemand wil dat kinderen meeroken of het later zelf gaan doen. Met de campagne Rookvrij Kinderspel wordt er opgeroepen om te tekenen voor rookvrije speelplekken en sportverenigingen. Ook u kunt hierbij helpen. Ga naar de website rookvrij.nl en geef aan welke lokatie(s) uw graag rookvrij zou willen zien.

De Rookvrije Generatie is een initiatief van Longfonds, Hartstichting en KWF Kankerbestrijding.