Go to top
Sla inhoud over

Roken in de ban

13 februari 2020

De organisaties krijgen steeds meer klachten van reizigers die zich storen aan het roken op de perrons van stations. ProRail heeft aangegeven het verbod per 1 oktober in gang te willen zetten.

NS stopt eerder al - vanaf 1 april - met de verkoop van tabakswaren in de winkels die de vervoerder zelf beheert, dat zijn de Kiosk en de Stationshuiskamer. Daarnaast sluiten ze geen contracten meer met andere winkels die tabak op het station willen verkopen. Aldus het NOS.

De acties zijn ontstaan vanuit het Nationaal Preventieakkoord. Rookvrije stations zijn een logische stap richting een rookvrije generatie volgens Rietstra (ProRail). de Vries (NS) geeft aan dat de tijd nu ook rijp is. Zij willen reizigers een rookvrije reis kunnen bieden. Ondanks dat dit de NS veel geld gaat kosten hebben zij dit er wel voor over.

De algehele trent met betrokking tot roken wordt dat het steeds normaler wordt om niet te roken. Het wordt voor veel mensen dan ook steeds duidelijker dat roken veel schade met zich mee brengt. Niet alleen voor de roker zelf, maar ook mee-rokers ondervinden schade en last van het roken.

Lees het hele artikel hier.