Go to top
Sla inhoud over

Stations rookvrij

31 juli 2019

De woordvoerder van ProRail geeft aan reizigers tegemoet te komen door het instellen van het rookverbod. ''Iedereen moet op het station kunnen verblijven zonder in de rook van een ander te hoeven staan. Wij willen niet afwachten tot het kabinet in het kader van het Nationaal Preventie Akkoord voor een gezonder Nederland zo'n totaalverbod landelijk gaat instellen'' (RTL Nieuw, 2019).

ProRail is op zoek naar steun bij andere partijen. Deze reageren echter gemengd. Het onderwerp leeft wel in Nederland; steeds meer Nederlanders willen namelijk een rookvrije omgeving.

Er is ook steeds meer bekend over de risico's van roken. Door roken loop je risico's op korte, maar met name op lange termijn. Hoe meer en hoe langer iemand rookt, hoe groter die risico's. Op korte termijn is bijvoorbeeld te merken dat je conditie veel slechter is als je rookt. Op lange termijn loop je bijvoorbeeld meer kans op het krijgen van verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten, longziekten en andere klachten, aldus www.rokeninfo.nl

Voor het volledige artikel, klik hier.

Wil je stoppen met roken? Lukt het niet zelf? Neem dan contact op met jouw huisarts.