Go to top
Sla inhoud over

Verantwoord in het verkeer

19 juni 2019

De mobiele telefoon is niet meer uit ons leven weg te denken. Zowel jong en oud gebruiken het apparaat om berichten te sturen, sociale media te bekijken, het nieuws te checken, spelletjes te spelen, te navigeren kortom te veel om op te noemen. Echter is het gebruik van een telefoon niet altijd zonder gevaar. Denk maar aan voetgangers, fietser en automobilisten die niet naar de weg kijken maar op hun scherm.

Deelnemers aan het verkeer mogen geen hinder of gevaarlijke situaties creëren voor zichzelf en/of anderen. Als ze dit wel doen en de handhaving of politie ziet dit, dan kunnen ze hier een bekeuring voor krijgen. Automobilisten riskeren een boete van 240 euro en fietsers kunnen vanaf 1 juli 2019 een boete krijgen van 95 euro. Sta je stil, omdat je bijvoorbeeld staat te wachten voor een verkeerslicht, voetpad, etc dan mag je wel je telefoon vast houden.

Zit je misschien wel eens wat langer en vaker op je telefoon dan dat je zou willen? Of vergeet je wel eens dat je andere (belangrijke) afspraken had? Doe dan eens de zelftest en kom er achter of je het nog onder controle hebt: https://tests.quest.nl/psychologie/ben-jij-verslaafd-aan-sociale-media/vraag/1

Wil je alle wijzigingen wilt lezen over de regels voor fietsers kan je HIER klikken en voor automobilisten HIER.