Go to top
Sla inhoud over

Steeds meer cocaïne onderschept

7 februari 2019

Het afgelopen jaar heeft de Brabantse groothandel De Groot Freshgroup drie incidenten gehad met cocaïne. Het bedrijf heeft ondertussen ook beleid gemaakt op de cocaïne incidenten. Normaliter wordt de cocaïne eerder onderschept, als het in het pakhuis gevonden wordt is er iets fout gegaan bij het transport. Er zijn steeds meer grotere vangsten in Nederland en België, maar dus ook in Suriname

In Nederland en België zijn er in 2018 ruim 47.000 kilo cocaïne gevonden in de havens. ''De politie spreekt van een vloedgolf van cocaïne richting Europa''. Maar hoe nu  verder?

Meer criminele groepen dus, meer cocaïne en meer geweld. De grote vraag is: wat nu? "Oplossen gaan we het nooit, maar ik geloof wel in het beheersbaar maken van cocaïnehandel", zegt recherchechef Paulissen. Om te beginnen moeten we volgens hem erkennen dat we een maatschappelijk probleem hebben.

"We moeten af van de normalisering van het gebruik. We moeten niet op gebruikers gaan jagen, maar wel duidelijk maken wat zij in stand houden." 

Voor het volledige artikel klik hier.