Go to top
Sla inhoud over

Roken is minder cool

29 augustus 2018

Door een streng ontmoedigingsbeleid is roken onder jongeren veel minder populair geworden en wordt het ook niet meer als 'cool' gezien. Er werden een aantal jaar geleden spotje op TV getoond waar roken als echt uit de tijd werd neergezet. "Door dit soort spotjes en een anti-rookbeleid waardoor je op steeds minder plekken mag roken, geef je een duidelijk signaal af", zegt Croes.

Ook heeft vergelijkbaar onderzoek onder jongeren dezelfde resultaten gegeven. Jongeren zien veel meer positieve kanten van niet roken. Zo worden ze socialer, sterker en zelfverzekerder gevonden wanneer ze niet roken.Zolang jongeren zich niet in omgevingen bevinden waar gerookt wordt, zal ook de neiging om te gaan roken minder zijn. 

Doordat roken op steeds meer plaatsen geweerd wordt, wordt het ook minder aantrekkelijk om te starten met roken, want: het mag nergens meer. Daarnaast komt er ook steeds meer informatie naar buiten over de schadelijkheid van roken en de hoeveelheid aan schadelijke stoffen die in sigaretten zitten. 

Voor het volledige artikel, klik hier