Go to top
Sla inhoud over

Risicovolle combinaties XTC

Het combineren van verschillende middelen wordt altijd afgeraden. De effecten zijn onvoorspelbaar en geven een extra belasting op het lichaam.  
 

XTC en alcohol

Kan iemand last krijgen van hoofdpijn en misselijkheid. Het hart gaat sneller kloppen door de XTC en de bloeddruk stijgt. Iemand kan het gevoel krijgen meer energie te hebben, hierdoor is iemand sneller geneigd meer lichamelijke activiteiten te verrichten, denk maar eens aan heel de nacht doordansen.
 
Door het dansen wordt er veel vocht verloren, alcohol zorgt ervoor dat vocht uit het lichaam wordt getrokken. Hierdoor loopt iemand het gevaar oververhit te raken. De oververhitting/ uitdroging kan dermate erg zijn dat iemand opgenomen moet worden in het ziekenhuis.
 

XTC en cannabis

Kan de werking van beide middelen uiteen lopen. De uitwerking van cannabis kan de effecten van XTC juist versterken of juist verzwakken. De mogelijkheid bestaat dat iemand in paniek raakt en zeer angstig wordt. Hierdoor kan iemand een gevaar vormen voor zichzelf en/of de omgeving.
 

XTC en speed en/of cocaïne

Op dat moment gebruikt men twee (of meerdere) stimulerende middelen naast elkaar. Dit leidt tot extra belasting voor het hart en de bloedvaten. Dit kan leiden tot oververhitting en uitdroging. Door oververhitting en uitdroging kunnen organen (onherstelbaar) beschadigd worden.
 

XTC en antidepressiva

Bij depressiviteit wordt het gebruik van XTC sowieso afgeraden. De klachten na gebruik kunnen namelijk extra worden versterkt. De moderne antidepressiva, de zogenaamde SSRI's, zorgen er voor dat je niks meer voelt van de XTC pil. De oude klasse antidepressiva, de zogenaamde MOA-remmers, zijn zeer gevaarlijk in combinatie met XTC! De bloeddruk kan gevaarlijk stijgen en de kans op een serotoninesyndroom wordt verhoogd.