Go to top
Sla inhoud over

Werking van tabak - ouders

Nicotine werkzame stof

Nicotine is de werkzame stof in tabak. Als je rookt, komt de nicotine via de longen in het bloed. In eerste instantie prikkelt het de zenuwcellen. Vervolgens worden de zenuwcellen verdoofd. Nicotine zorgt voor een alert en opgewekt gevoel. Het neemt hongergevoelens weg.

Opwekkende werking

Nicotine zorgt voor een alert en opgewekt gevoel. Het neemt hongergevoelens weg. Nicotine is een stof met een opwekkende werking. Veel mensen zeggen dat ze er ook rustiger van worden van roken. Vaak worden mensen rustiger van roken omdat het lichaam ontwenningsverschijnselen vertoond zoals; agitatie, onrust, trillen, zweten. Wanneer iemand het lichaam weer de stof nicotine geeft wordt het lichaam weer rustig.

Waarom roken?

Aan het roken van tabak zitten veel nadelen. Waarom beginnen mensen dan eigenlijk met roken? Lees meer over de oorzaken van beginnen met roken.

Ontwenningsverschijnselen?

Veel mensen zeggen dat ze er ook rustiger van worden omdat het lichaam ontwenningsverschijnselen vertoond zoals; agitatie, onrust, trillen en zweten. Wanneer iemand het lichaam weer de stof nicotine geeft wordt het lichaam weer rustig. Overzicht ontwenningsverschijnselen.