Go to top
Sla inhoud over

Risicovolle combinaties crack en basecoke

 

Crack en alcohol

Crack is nog gevaarlijker in combinatie met alcohol. Het risico op een hartinfarct is dan nog groter.

 

Combinaties met heroine en kalmerinsmiddelen

Crack wordt vaak gebruikt in combinatie met andere drugs, meestal met heroïne. De heroïne wordt dan gebruikt om de slapeloosheid te bestrijden. Veel gebruikers nemen ook nog rohypnol (een kalmeermiddel; zie benzodiazepines) om de heroïneroes te versterken. De combinatie van rohypnol (ook wel ‘rooie knol’ of ‘roopie’ genoemd) met heroïne, drank en crack kan leiden tot gewelddadig en gewetenloos gedrag. De combinatie van crack met pillen als Seresta, Temesta of Valium kunnen leiden tot ontremd gedrag en een tijdelijk verstoord geheugen.

 

Crack en antidepressiva

Een combinatie van crack en cocaïne met antidepressiva kan leiden tot een gevaarlijk hoge bloeddruk en dodelijke hartritmestoornissen. Crack en coke mogen ook absoluut niet gebruikt worden in combinatie met MAO-remmers. Dat zijn pillen die worden voorgeschreven tegen angsten en depressies. Hierdoor kun je bewusteloos reken en zelfs sterven.

 

Speed en crack

Speed en crack gaan ook niet samen. Beiden hebben een sterk stimulerende werking en vormen een ernstige belasting voor het hart.