Go to top
Sla inhoud over

Risicovolle combinaties

Het combineren van verschillende drugs is altijd risicovol en onvoorspelbaar. Het kan zorgen voor meer problemen met je gezondheid. 
 

Cannabis en alcohol

De combinatie hasj en wiet kan er voor zorgen dat iemand misselijk wordt en soms angstige gevoelens krijgt. De combinatie van hasj en wiet met alcohol wordt ook wel stronken genoemd.
 

Cannabis en XTC

Als iemand heeft geblowd en vervolgens XTC gebruikt kan dit verschillende effecten hebben. Soms voelt iemand niets meer van de XTC, maar het kan ook het effect van XTC dempen of juist versterken.
 

Cannabis en medicijnen

Wanneer cannabis en medicijnen worden gecombineerd kunnen beide middelen elkaars werking tegengaan of opheffen. De remmingen die iemand heeft om iets niet te doen kunnen wegvallen. Hierdoor zou je dingen kunnen doen wat je normaal niet zou doen, met alle gevolgen van dien. Hetzelfde geldt voor medicijnen die onder antipsychotica of kalmerende middelen vallen.
Neem je jezelf voor om te gaan blowen en gebruik je medicijnen? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met de apotheek of huisarts. Zij kunnen je informatie geven over de risico's en effecten op je medicijnen. Misschien gebruik je al een tijd medicijnen en blow je ook (af en toe) hierbij. Dan raden we je ook aan om eens contact op te nemen met de apotheek of je huisarts.
 

Cannabis en speed of cocaïne

Deze combinatie kan gevoelens van onrust en paniek veroorzaken. Ook kan het de roes van speed of cocaïne dempen. 
 

Cannabis en bewustzijn veranderende middelen

Omdat hasj en wiet ook een licht bewustzijn veranderende werking hebben, heeft deze combinatie vaak een extra heftige uitwerking. De combinatie met paddo's kan bijvoorbeeld leiden tot een heftige en onvoorspelbare paddotrip. Ook kan cannabis eerdere tripervaringen oproepen, wat heel angstig en verwarrend kan zijn.

Uw kind en drugs

Wat moet u weten over drugs? Hoe pakken andere ouders dit aan?

> Lees meer