Go to top
Sla inhoud over

Risicovolle combinaties

Risicovolle combinaties zijn eigenlijk alle combinaties van alcohol met drugs en met medicijnen. Alcohol is een verdovend middel en kan de werking van een drug of een medicijn veranderen. Zo kan een medicijn veel sterker of juist minder werken dan de bedoeling is.
 

Extra gevaarlijk: alcohol met cocaine of speed 

Alcohol in combinatie met cocaïne of speed is extra gevaarlijk. Door cocaine of speed te gebruiken voelt iemand zich fitter en wakker. Daardoor kan het gevoel ontstaan dat iemand nuchter is. Hierdoor is de kans groot dat men meer gaat drinken dan dat het lichaam aankan.
 

Combinatie alcohol met hasj of wiet

Door alcohol te combineren met hasj en wiet kan iemand eerder misselijk of angstig worden. Een enkeling wordt ook agressief door de combinatie.
 

Combinatie alcohol en XTC

Alcohol vlakt het effect van XTC af. Het kan er ook voor zorgen dat iemand meer XTC gaat nemen om toch het gewenste effect te krijgen. Een hogere dosis XTC vergroot de kans op schadelijke effecten. Bovendien kan deze combinatie hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Ook bij XTC gebruik voelt iemand zich minder snel dronken, waardoor al snel te veel gedronken wordt. Daardoor zal de kater een stuk heftiger zijn.
 
 

Uw kind en alcohol

Wat moet u weten over alcohol? Hoe pakken andere ouders dit aan?

> Lees meer