Go to top
Sla inhoud over

De werking van paddo's

 
Het effect van het middel hangt af van het soort paddestoel, de ingenomen hoeveelheid, het lichaamsgewicht en de maaginhoud. Bij een lege maag en/of een laag lichaamsgewicht is het effect groter. Als de paddo's eenmaal ingenomen zijn en effect hebben, is het niet meer stoppen. Als iemand regelmatig gebruikt, verliest het middel zijn werking, ook als men er meer van gebruikt. Iemand moet dan minstens een week stoppen met gebruiken om het effect van het middel weer te kunnen merken.
 

Trippen

Als men paddo's gebruikt, gaat men trippen. Iemand krijgt hallucinaties; ziet allerlei kleuren en hoort alles heel scherp. Soms ziet iemand regenbogen en kleurige patronen, zoals in Perzische tapijten of gebrandschilderde ramen. Men kan rare voorstellingen en gedachten krijgen. Gevoelens kunnen elkaar afwisselen: vrede en geluk, maar ook sterke angst. Sommige mensen worden er heel lacherig van en krijgen een lachkick.
 

Flippen

Dit effect houdt in dat iemand zich makkelijker kan concentreren op bepaalde herinneringen, problemen of gevoelens. Dit kan positief uitpakken, maar het kan ook angstig of bedreigend zijn. Dan wordt gesproken over een ‘bad trip’. Soms krijgt iemand het gevoel dat er geen controle meer is en ontstaat de angst dat iemand nooit meer uit de trip kan komen. Zelfs ‘bijna-dood’-ervaringen komen voor. Een bad trip kan mensen zó uit balans brengen dat zij daar nog jaren last van blijven houden.