Go to top
Sla inhoud over

De risico's van paddo's

Ernstige psychische verwarring

De juiste dosering is moeilijk te bepalen. Bij het kopen van producten waar paddo’s in verwerkt zijn is dat nog moeilijker. Puur lichamelijk gezien, kan een overdosis paddo's niet leiden tot de dood. Toch kunnen paddo's gevaarlijk zijn, omdat iemand zo erg kan gaan trippen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Men kan ook een bad trip krijgen en volledig flippen. Dan ontstaat paniek, die door de trip héél sterk kan oplopen. Een ‘bad trip’ kan zeker bij jonge mensen leiden tot een ernstige psychische verwarring.
 

Verergering problemen

Wie psychische problemen heeft, kan beter geen paddo's nemen. Mensen die in het verleden een psychose of depressie hebben gehad, lopen een verhoogd risico op een terugkeer en/of verergering van de psychische problemen.
 

Maag, lever en nieren

Hoge doseringen overbelasten de maag, de lever en de nieren.
 

Gevaarlijke soorten

Als een verkeerd soort paddestoel wordt verkocht, loopt men kans op een vergiftiging. Want er zijn ook paddo’s die door hun giftige stoffen tot ernstige nier- en leverbeschadigingen kunnen leiden. Als men zelf paddo’s plukt, is de kans op verwarring met giftige soorten groot.
 

Mensen met slechte conditie

Mensen die in een slechte conditie verkeren, astma, hart-, lever- of nierkwalen hebben of medicijnen gebruiken, kunnen beter geen paddo's gebruiken. Bij mensen die daar aanleg voor epelepsie hebben, kunnen paddo's een epileptische aanval uitlokken.
 

Verkeer

Mensen die onder invloed zijn, worden vaak roekeloos. Door de visuele effecten wordt het onmogelijk om diepte en afstand goed in te schatten. Als de paddo's uitgewerkt lijken, blijven mensen toch nog 5 tot 6 uur loom en ongeconcentreerd. Tot die tijd is deelname aan het verkeer onverantwoord.
 

Zicht

Er zijn mensen die lang moeite houden met zien. Ze zien storende afwijkingen in kleuren, vormen, beweging en contrast. Dit kan ook optreden als iemand nog maar kort gebruikt. De kans hierop lijkt groter na een bad trip.