Go to top
Sla inhoud over

Risicovolle combinaties speed

Het combineren van verschillende middelen wordt altijd afgeraden. De effecten zijn onvoorspelbaar en geven een extra belasting op het lichaam.

Speed en alcohol

Zorgt ervoor dat iemand niet in de gaten heeft als iemand teveel heeft gedronken. Daarnaast is het extra belastend voor hart en bloedvaten. Stevig drinken en speedgebruik werkt agressie in de hand, kan leiden tot tijdelijk geheugenverlies en oververhitting.
 

Speed en cocaïne

Dit zijn beide stimulerende middelen. Gecombineerd gebruik kan dan ook extra snel leiden tot oververhitting en uitdroging. Ook gaat door beide middelen de hartslag en bloeddruk omhoog. Dit geeft een extra belasting voor het hart en bloedvaten. Dit geldt ook voor de combinatie met XTC.
 

Speed en antidepressiva 

Net als bij XTC is het zeer onverstandig om speed te gebruiken als je depressief bent.  De klachten na gebruik kunnen namelijk extra worden versterkt. De oude klasse antidepressiva, de zogenaamde MOA-remmers, zijn zeer gevaarlijk in combinatie met speed! De bloeddruk kan gevaarlijk stijgen en de kans op een serotoninesyndroom wordt verhoogd.