Componence Asset List

23 mei 2022

Benzo.jpg

Verslavingsartsen zien het aantal mensen dat verslaafd is geraakt aan slaap- en kalmeringsmiddelen flink groeien. Het gaat om de benzodiazepines, reguliere medicijnen die je ook in de apotheek kunt krijgen, maar ook om middelen die online worden aangeboden.

Het aantal mensen dat een benzodiazepine, ook wel 'benzo' genoemd, kreeg voorgeschreven steeg afgelopen jaar met 1,5 procent naar 1,37 miljoen mensen. 

Voorheen moest je opzoek naar een dealer om het middel te bemachtigen, nu kan je deze via het internet gemakkelijk thuis laten bezorgen.

Benzo’s hebben een rustgevende en ontspannende werking.
Dit middel wordt vaak gebruikt om in slaap te vallen en/of angst gevoelens te onderdrukken.  Benzo’s worden meestal voorgeschreven door een arts, maar helaas is er een ook markt  ontstaan op het internet.

Benzo’s zijn erg verslavend en dient voor een korte periode gebruikt te worden. Doordat het middel via het internet te verkrijgen is, kan het gebruik niet gereguleerd of gedoseerd worden door een arts.

Merk jij dat je vaker Benzodiazepine gebruikt dan gewenst? Mogelijk heb jij dan wel iets aan een vrijblijvend gesprek met een preventiedeskundige. Neem contact op via onze mail voor een vrijblijvend gesprek. Onze mail is preventie@youz.nl